Taj divni bebi puder

Imate li bebi puder u kući? A znate li da je ovaj puder pravi mali multipurpose proizvod, jer osim svoje osnovne namene, može da se koristi i u razne druge svrhe. Neke od njih su već dobro poznate, a za druge ćete se možda i iznenaditi, ali nema sumnje da ćete naći barem još jedan koristan način kako da upotrebite bebi puder, ako do sada već niste.

Ukoliko volite da su Vam trepavice guste i dugačke i kupujete maskare koje im daju baš takav izgled, isprobajte ovaj trik: lagano nanesite na trepavice tanak sloj pudera, između dva nanošenja maskare. Bebi puder će imati efekat kao i one sitne dlačice u maskarama za povećanje volumena, a i neće dozvoliti maskari da se „preslika“ na donji kapak. Takođe, bebi puder može da posluži i kao fiksator šminke i da spreči ono neželjeno sijanje na bradi, nosu i čelu. Isto tako, produžiće postojanost karmina na usnama ako ga četkicom nanesete između dva sloja karmina.

Ako biste da na brzinu sredite svoju ne baš tako čistu kosu, bebi puder može da se upotrebi i kao šampon za suvo pranje, upiće višak masnoće sa temena glave, ali nemojte preterati sa količinom koju stavljate, jer će imati suprotan učinak od onog koji ste želeli. Odličan je i kao zamena za dezodorans, osvežiće i negovati nežnu kožu pazuha, a sprečiće i iritacije nastale nakon brijanja i depilacije.
Roditeljima beba i male dece je ovo sigurno poznato – taman kada najzad uspavaju dete i krenu da se išunjaju iz sobe, parket škripne, a detetove okice zasvetle potpuno budne. Bebi puder i tu može da pomogne. Pospite ga po parketu i metlom rasporedite tako da upadne u praznine između letvica i uživajte u tišini.
U kuhinji Vam može pomoći da se otarasite mrava kojih uvek ima tamo gde i mrvica hrane, posebno u letnjem periodu. Pospite bebi puder na mestima gde ste primetili mrave – po ćoškovima, oko prozora, saksija sa cvećem i videćete da ih više neće biti. A pošto bebi puder odlično upija ulje možete od njega napraviti i handmade osveživač prostora: ukapajte svoje omiljeno eterično ulje u njega, sipajte u činijice i stavite gde želite. Osim što je jeftin i lak za pravljenje, ovaj osveživač divno miriše i to baš onako kako volite.

 
Bebi puder je odličan i kao zamena za proizvode za čišćenje:
- posut na masnu fleku na odeći olakšava kasnije uklanjanje te fleke prilikom pranja;
- sipan u obuću uklanja neprijatne mirise i sprečava znojenje nogu, naročito leti kada obuću, recimo baletanke, nosimo bez čarapa;
- upotrebite bebi puder da očistite svog psa bez kupanja tako što ćete mu utrljati bebi puder u dlaku, a zatim ga temeljno iščešljati (slobodno i ležaj ili krevetić naprašite puderom i efekat će biti potpun);
- posut na stare knjige pomaže da nestane onaj neprijatni miris buđi, upija vlagu i štiti ih od daljeg propadanja.
Tokom toplih letnjih dana, bebi puder Vam može pomoći da lepše spavate – pospite ga po posteljini, na taj način će upijati znoj sa tela i učiniti Vam noć prijatnijom. A na moru koristite bebi puder da Vam se pesak manje lepi za kožu; ovo naravno nema učinka ako ste mokri od plivanja, ali ima na suvoj koži.
Dakle, kupovina bebi pudera se zaista višestruko isplati, jer em što mu je cena pristupačna, em zamenjuje razne druge proizvode na koje biste potrošili daleko više novca, predivno miriše i može da se koristi neograničeno bez bojazni od alergija ili iritacije.